Rabu, 19 Februari 2014

Jalan - Jalan Melaka 2014

Entry kali ni adalah masa event family day opis isteri di Tg.Balau Beach Resort, Melaka. Kami sekeluarga bergerak dari JB pagi Jumaat dan tiba di destinasi kekira 3 ptg. Apa yg boleh sy katakan, TBBR ni lokasinya cantik, fasiliti utk penginapan pun cantik, cuma bab makanan je perlu buat penambahbaikkan. Bagi mereka2 yg agak cerewet tekak tu, bley cari port lain spt Pengkalan Badak (lebih kurang 5km) utk menjamu selera. Kami ni belasah je ape yg ade, xde hal.. :)

Cam biasa, budak2 ni bile dh nmpk ade pool, trus memasing x sabar2 nk terjun tiruk. Memula nampak gak org2 resort ni tutup pool x kasik mandi, sbb mlm tu ade event dinner bbq opis wife, so dorg xmo la preparation tu terganggu.. tp, mungkin jugak ade req dari pihak kami atau mmg mereka bukak kejap, so dptlah budak2 ni terjun pool dari kol 5pm - 6pm.. cukup la tu 1 jam..

Meja-meja telah tersedia sebelum acara makan malam ala2 bbq..


krew-krew pembakaran..
Mlm, event mula dari jam 8.30mlm hingga jam 12  lebih kurang, BBQ dsb.. juga diselang-selikan dgn xtvt permainan dan persembahan pentas.. Gamat juga la, bley ilang2kan stress tpt kerja.. :)
acara sedang berlangsung..
 
acara sedang berlangsung

dekorasi ringkas..

acara pentas utk kanak-kanak
  Utk acara sukaneka, program boleh dikendalikan sendiri atau diuruskan pihak resort. Acara  bola tampar pantai, flying fox turut disediakan..

Main layang-layang dulu sebelum acara sukaneka bermula

Pemandangan di tepi pantai Tg,Bidara Beach Resort

Tg. Bidara Beach Resort

Sand castle katanya...
 Pesisir pantai boleh dikatakan agak bersih jugalah, xde sampah2 kelihatan di sepanjang pantai disini..

Sand castle katanya...

Acara sukaneka sedang dijalankan..

View bilik resort menghadap ke taman..
 Terdapat dua buah pool disediakan di resort ini. Satu pool utk kanak-kanak (lebih kurang 0.5m) dan satu lagi utk dewasa (lebih kurang 1m)..

Si bongsu jumpa air.. 

Si bongsu layan air.. 


Sebelah sini menghadap ke laut.. 

Tg. Bidara Beach Resort


View pagi..

View pagi.. 

Laluan pengunjung.. 

Kawasan hijau.. 
Secara keseluruhannya, menginap disini boleh dikatakan selesa & berbaloi bagi mereka yg mahu beristirehat dan santai2..

Budak2 puas main pool utk 3 hari berturut2 sblm kami semua berangkat balik kt JB tengahari ahad..

1 ulasan:

Elaine Chew berkata...

Selamat bercuti! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* Villa 827


www.villafamosaresort.com